Waarom douchen voordat u in een spa stapt?

Waarom douchen voordat u in een spa stapt?

Heeft u zich weleens afgevraagd waarom in openbare wellnessruimtes gevraagd wordt of u wilt douchen voor het gebruik maken van de spa’s? Wanneer er bij vrienden gevraagd wordt of u eerst wilt douchen voor het betreden van de spa? Of neemt u thuis ook altijd een douche voordat u in uw eigen spa stapt? Hieronder leest u het antwoord waarom een voorafgaande douche zo belangrijk is.

Ook al klinkt het antwoord heel simpel; het behouden van schoon water, is het ook beter voor uw gezondheid. Helaas wordt een voorafgaande douche in de meeste gevallen toch vergeten. Tenzij u net uit de douche bent gestapt, is de kans groot dat uw lichaam stoffen bevat die een spa zullen verontreinigen. Denk hierbij aan zweet, zeep, parfum, shampoo, deodorant, make-up en zelfs urine en of ontlasting. Hoewel u misschien niet wilt toegeven dat er urine en of ontlasting op uw lichaam zit, kan het in zulke kleine hoeveelheden aanwezig zijn dat u het niet eens merkt. Echter zodra u met deze stoffen op uw lichaam in de spa stapt, zullen deze het water vervuilen.
 
Gaat het gebruik van chemicaliën (zoals chloor) deze vervuiling niet tegen?
Chloor wordt gebruikt om potentieel schadelijke bacteriën en andere ziekteverwekkers te doden, deze hebben niet alleen invloed op hoe schoon het water eruitziet, maar ook op hoe veilig het is. Als u van tevoren een douche neemt en dus ‘schoon’ bent voordat u in de spa stapt hoeven er minder chemicaliën gebruikt te worden om ervoor te zorgen dat het water veilig en schoon is. De meeste mensen associëren de geur van chloor in een spa als een schone en goed onderhouden spa. Integendeel is dit ver van de waarheid, de geur die door chloor wordt gegenereerd is alleen aanwezig tijdens oxiderende verontreinigingen. Hoe sterker de geur, hoe meer werk de reinigingsmiddelen moeten doen. Kortom, schoon water heeft weinig tot geen geur. 

Dus voor de volgende keer dat u besluit in een spa te stappen, neem dan een paar minuten de tijd om een korte douche te nemen, niet alleen voor uw gezondheid maar het scheelt ook in het onderhoud van uw spa.