Spa work-out

Spa work-out

Ontspanning is geen luxe meer, maar noodzakelijk voor iedereen die zijn gezondheid op waarde schat. Door een druk leven even geen tijd voor trainen en ontspannen? Dan is er maar één ding te doen: de tijd in de spa combineren met sporten! Er is niets zo fijn als die dagelijkse wellness thuis en het herboren gevoel van na het sporten.
 
Trainen in een spa heeft dan ook veel voordelen. Combineer spa aerobics oefeningen waarmee u uw spieren traint en tegelijkertijd een heerlijke massage krijgt door de hydromassagestralen in uw spa. Het bruisende water tintelt op uw huid terwijl waterstralen uw rug, armen en benen masseren. Binnen no time komt uw lichaam tot rust terwijl u ook kracht uitoefent op uw lichaam. Hiermee slaat u twee vliegen in een klap. Ook is het is erg handig bij blessures, aangezien u in het water praktisch gewichtsloos bent en daardoor uw spieren en gewrichten minder belast. Door de hogere weerstand in het water, gaat ook uw hartslag, zuurstofopname en vetverbranding omhoog. Kortom, sporten in het water is efficiënter. 
  
Om u een idee te geven van hoe zo’n workout gaat, hebben we hier een aantal oefeningen neergezet die ideaal zijn om in uw spa uit te voeren. Uiteraard bent u geheel vrij om het aantal herhalingen of setjes zelf te bepalen!
 
Joggen op zijn plaats: Een uitstekende opwarmingsoefening die ook uw quads traint. Ren op uw plaats en zorg ervoor dat uw knieën zo hoog mogelijk komen. Om de moeilijkheidsgraad te vergroten, jogt u tegen de stroom in en probeert u niet naar achteren geduwd te worden.

Flutter kicks: Deze beweging wordt uitgevoerd door de rand van de spa vast te houden en uw core te gebruiken om met uw benen op en neer te bewegen.

Bicycle: Terwijl u heerlijk zit en de hydromassagejets uw rug masseren, maakt u met uw benen fietsbewegingen in het water en spant u uw buik aan. Trap telkens 30 seconden met afwisselende snelheden voor een betere training. Goed voor de buikspieren!

Standing calf raise: Ga op uw tenen staan en daarna weer plat op de voeten. Houd dit 3 tot 5 seconden vast en ontspan. Goed voor de kuitspieren!

Heup abduction: Ga rechtop staan in uw spa, gebruik de rand van uw spa voor ondersteuning en duw uw linker- of rechterbeen zijwaarts omhoog. Houd uw been gestrekt en uw voet recht en wissel af.

Arm circumductie: Terwijl u heerlijk zit en de hydromassagejets uw rug masseren, tilt u beide armen langs uw lichaam op tot ze op schouderhoogte zijn. Draai dan uw armen tegelijkertijd in een cirkelvormige beweging.

Squats: Ga rechtop staan in uw spa, gebruik de rand van uw spa voor ondersteuning ​​als u meer balans nodig heeft. Buig door uw knieën en laat uw lichaam zakken, alsof u op een stoel probeert te zitten die verder naar achteren is geduwd. Zodra uw knieën comfortabel een hoek van 90 ° hebben bereikt, houdt u die positie even vast en keert u dan gestaag terug naar uw staande positie.

Tricep-dips: Zit comfortabel in het zitgedeelte van uw spa. Plaats beide handen recht onder uw schouders op de zitting. Laat uw bovenlichaam langzaam zakken door uw ellenbogen lichtjes te buigen waarbij u uw benen naar voren uitstrekt.

Omgekeerde crunches: Begin door rechtop te gaan zitten en houd met beide handen de zitting vast. Strek uw benen langzaam voor u uit en houd de positie vast. Breng nu langzaam en gestaag uw knieën een beetje naar uw borst, houd de positie vast en strek dan uw benen naar buiten.

Torso Twists: Ga rechtop in uw spa zitten, span uw core aan en draai uw romp van uiterst links naar uiterst rechts. Begin langzaam en verhoog uw snelheid totdat u een comfortabele beweging vindt.
 
Op deze manier kunt u verschillende fitnessoefeningen makkelijk in uw spa uitvoeren. Kom in het ritme door uw draadloze spa-stereosysteem te gebruiken om de stemming te bepalen met muziek. Vergeet niet dat het water van uw spa warm is en dat een workout uw lichaam ook opwarmt. Ga dus niet te fanatiek van start én drink veel water tussendoor.
 
Sportieve groet,
Team Interhiva