​Spa energiebesparing tips

​Spa energiebesparing tips

De hoge energietarieven van de afgelopen maanden zijn u vast niet ontgaan. Ondanks dat u een vast of variabel energiecontract heeft, geven wij u graag nog een paar bespaartips. Goed voor uw portemonnee en het milieu. 
 
Het begint bij de locatie
Probeer bij het kiezen van een locatie voor uw spa een plek te kiezen die is afgeschermd van de wind. Als er geen natuurlijk windscherm is, kunt u struiken, heggen en omheiningen plaatsen in uw tuin rondom uw spa. Een veranda is een goede keuze, met als bijkomend voordeel dat u tijdens de regen nog optimaal kunt genieten van een spasessie. 
 
Kou vanuit de bodem
U kent vast wel de term vloerisolatie bij woningen, ook dit is een goed idee voor uw spa. U kunt overwegen om schuimisolatie onder het bad aan te brengen voordat u het op zijn plaats zet. Wanneer u dit doet, kan de warmte niet ontsnappen en worden uw elektriciteitskosten verlaagd.
 
Korte interval voor de jets
Gebruikt u vaak de massagestand van uw spa of gaat u alleen voor het rustgevende ‘warme bad’? Blowers en jets pompen lucht in het water voor een rustgevend of masserend effect. Wanneer u deze functie uitschakelt, komt de lucht in het water terecht en verlaagt het de temperatuur. Dit zorgt ervoor dat uw verwarming harder moet werken om het water op een constante temperatuur te houden. Wanneer u de massagestralen wilt gebruiken, probeer deze dan met korte tussenpozen te gebruiken om zoveel mogelijk warmte in het water te behouden.
 
Houd uw spa schoon
Verstopte of versleten filters beïnvloeden de circulatie, wat uw motor en verwarmingscomponenten onder druk zet. Door de filters regelmatig schoon te maken en een reinigingsoplossing te gebruiken, blijven de filters goed werken. We raden aan om uw filter elk jaar te vervangen, ook als deze er schoon uitziet.  Wist u dat u ook Fiberclean kunt gebruiken in uw spa? De filterbollen kunt u zelfs wassen in uw wasmachine voor hergebruik, schoon en goed voor het milieu!

Tip: vergeet ook niet het leidingwerk van uw spa te reinigen. Hiervoor kunt u gemakkelijk het AquaFinesse Spa Clean tablet gebruiken. 
 
 Bekijk alle spa accessoires