Naar de sauna in de zomer? Lees hier de voordelen!

Naar de sauna in de zomer? Lees hier de voordelen!

Gebruikt u de sauna alleen in de winter? Dan mist u veel voordelen die een saunasessie te bieden heeft. De sauna is niet alleen een winterproduct, maar bij uitstek ideaal voor lichaam en geest in de zomer.
 
Uw lichaam trainen zich te reguleren bij zomerse temperaturen
Kunt u goed tegen de hitte van de sauna? Dan kunt u ook beter tegen de warmte van de zon. Ook in Nederland worden de zomers steeds warmer. Om zomerse of zelfs tropische temperaturen beter te kunnen verdragen, is het verstandig om in de zomer regelmatig de sauna te gebruiken. Door een saunasessie, traint u uw lichaam om warmte te verdragen en reguleert het uw lichaamstemperatuur en de afvoer van warmte in uw lichaam tot een normaal gemiddelde van 37 graden Celsius. Het duurt zo’n 8 weken voordat uw lichaam gewend is aan de warmte. Met elke saunasessie traint u uw lichaam, begin dus op tijd en herhaling van de oefening baart kunst.
 
‘Boost’ voor uw gezondheid
Onderzoek wijst uit dat door 2 keer per week de sauna te gebruiken, de kans op een verkoudheid met 30% verlaagd. Uw lichaamstemperatuur wordt door de warmte hoger, waardoor kunstmatig koorts optreedt. Hierdoor worden extra afweerstoffen aangemaakt om ziekteverwekkers af te kunnen breken. Bij de regelmaat van de wekelijkse saunasessies heeft het een blijvend positief op uw immuunsysteem.
 
Bij regelmatig gebruik van de sauna maakt u de stoffen endorfine en serotonine aan. Deze twee hormonen zorgen voor speciaal soort geluk. Endorfine heeft zelfs pijnstillende eigenschappen en serotonine reguleert een aantal vitale lichaamsfuncties zoals ons immuunsysteem, onze nieren, hart en bloedvaten en onze spijsvertering. Daarnaast houdt serotonine ons humeur in balans.
 
Smeert u in de zomermaanden volop crèmes?
Een saunasessie werkt zuiverend op de poriën van uw huid. Door de dieptereiniging van de huid door de warmte van de sauna staan de poriën weer helemaal open, de huid kan weer ademen en zal helemaal ontspannen. Daarnaast verhoogt het ook nog eens de stevigheid en elasticiteit van uw huid door de productie van collageen!

Drink niet te veel water
Wanneer u veel water drinkt tijdens de saunasessies, beperkt u juist de afvoer van de afvalstoffen. Water verdunt de afvalstoffen en daardoor gaat u vooral water afvoeren. Zorg wel dat u na de saunasessie goed drinkt. Verse fruit- of groentesappen zijn bij uitstek ideaal om het verlies aan mineralen weer aan te vullen.
 
Niet alle dagen zijn mooi in de zomer
Gaat u toch liever met slecht weer naar de sauna voor opwarming van uw lichaam? Dan heeft u geluk dat het in Nederland niet de hele zomer mooi weer is. Ontspan bij slecht weer in uw sauna, dan heeft u toch nog een zomerse dag met alle sauna-voordelen te pakken!

Zelfs in de zomer voelt u zich verfrist na gebruik van uw sauna. Kortom, genoeg redenen om uw sauna het gehele jaar door te gebruiken.