Infraroodcabines

Zo mooi kan warmte zijn


Infrarood is een uitstekende aanvulling op een bewuste en verantwoorde levenswijze en levert een belangrijke bijdrage aan persoonlijk geluk. In een infraroodcabine ontsnapt u even aan de drukte van alledag, terwijl de weldadige warmte diep doordringt in uw lichaam. Dit zorgt voor ontspanning en toevoer van nieuwe en positieve energie. U voelt zich echter niet alleen beter, maar u ziet er ook jonger en beter uit. Infrarood zorgt namelijk voor een schone, elastische en gladde huid. En dat is niet alles, er zijn verscheidene bewezen gezondheidsvoordelen zoals; ontgiften van het lichaam door transpireren, gewichtsverlies, betere nachtrust, minder kans op blessures, pijnverlichting en een lagere bloeddruk. Kortom de ultieme plek om thuis tot rust te komen en te ontspannen met vrienden en familie.

Zo werkt een infraroodcabine


De zon is de bron van alle leven op aarde. De zonnestraling die het aardoppervlak bereikt bestaat uit ultraviolet licht [UV], zichtbaar licht en infraroodstraling [IR], die zorgt voor warmtetransport. Alles wat leeft, groeit en bloeit heeft infraroodstraling nodig. De infraroodstraling in een infraroodcabine zorgt voor opwarming van het lichaam.
Hierop reageert het lichaam met een versnelde bloedsomloop en transpiratie. Het lichaam ontspant, voert afvalstoffen af en bouwt weerstand op. 

Wat is het verschil?

Korte-, midden- en lange-golf


Infraroodstraling wordt verdeeld in drie verschillende soorten: korte golf (IR-A), midden golf (IR-B) en lange golf (IR-C). De lengte van de golf zit hem in de indringdiepte van de huid. Korte golf stralers zijn direct opgewarmd en dringen tot diep in de huid door, lange golf stralers hebben een langere opwarmtijd en dringen door tot de buitenste huidlaag. 

Snel en eenvoudig

Het gemak van een infraroodcabine


Infraroodcabines hebben weinig ruimte nodig, zijn eenvoudig te plaatsen en makkelijk te monteren. Behalve een gewoon 220 Volt stopcontact zijn er geen speciale voorzieningen nodig. De bediening is eenvoudig en de opstarttijd kort. Al na tien minuten opwarmtijd is een infraroodcabine klaar voor gebruik. Een infraroodcabine verbruikt relatief weinig energie en is daardoor goedkoop in verbruik. Wat is er heerlijker en makkelijker dan thuis te kunnen ontspannen en relaxen? Genoeg voordelen om een infraroodcabine aan te schaffen.

/image/data/infrarood/_DSC1131.jpg
/image/data/infrarood/Irradia_interior-bathroom_aspen_120x180_auroom.jpg
/image/data/infrarood/_DSC1215.jpg

Onze trots

Stijlvol ontwerp en vakmanschap tot in perfectie


Al onze infraroodcabines zijn stijlvol qua uitstraling, gemaakt van topkwaliteit hout en voorzien van techniek die zijn waarde ruimschoots bewezen heeft. De passie voor hout en duurzaamheid, het gevoel voor design en de liefde voor maatwerk kunt u in onze infraroodcabines terugzien. Wij hechten waarde aan de beste zorg en willen op deze wijze een infraroodcabine afstemmen op de individuele wensen van de klant. Daarbij kunnen wij u het gehele traject ontzorgen vanaf het advies, ontwerp, montage, service en onderhoud, zodat u zorgeloos kunt genieten van uw wellnessdroom. Liever zelf monteren? Ook alleen levering is mogelijk. De cabines binnen ons assortiment zijn uitgevoerd in diverse afmetingen, maar bent u op zoek naar maatwerk dan helpen wij u graag. Verras ons of laat u verrassen met een professioneel en bouwkundig ontwerp op maat door onze specialisten. Klik hier voor ons online assortiment of klik hieronder voor het maken van een afspraak en kom langs in onze showroom om samen met ons uw eigen infraroodcabine op maat te ontwerpen.


Direct een afspraak maken

/image/data/infrarood/Interhiva 1 204.jpg
/image/data/afbeeldingen/Viliv_Komfort_Plus_colorglas_Details_014.jpg
/image/data/infrarood/C-quel ir interieur 100 cl up.jpg