Het winterklaar maken van uw zwembadrobot

Het winterklaar maken van uw zwembadrobot

Het zomerseizoen is weer afgelopen en de koude nachten komen eraan, kortom het is de hoogste tijd om uw zwembad winterklaar te maken. Via deze blog willen wij u informeren over het winterklaar maken van uw zwembadreiniger, want ook deze klus moet niet onderschat worden voor de levensduur van uw zwembadstofzuiger. 
 
Het op de juiste manier opbergen van uw zwembadstofzuiger tijdens de wintermaanden, zorgt ervoor dat uw zwembadreiniger in de lente weer klaar is voor gebruik. Het winterklaar maken is eenvoudig wanneer u onderstaande stappen volgt. 
 
  1. Koppel uw zwembadstofzuiger los van de stroomvoorziening voordat u deze opbergt. 
  2. Zorg ervoor dat uw zwembadstofzuiger droog is. Wanneer de zwembadreiniger nat of vochtig wordt opgeborgen, kan dit onomkeerbare schade toebrengen aan de motor en andere mechanismen in uw zwembadreiniger door vorst of schimmelvorming. We raden aan om een ​​microvezeldoek te gebruiken om de zwembadstofzuiger goed af te drogen voordat u het opbergt. 
  3. Zorg er dan voor dat u de kabel van uw zwembadreiniger oprolt als een tuinslang, zodat er geen knikken ontstaan. Knikken kunnen de waterstroom in de kabel verstoren. 
  4. Vergeet niet de filterzak of cartridges te legen en terug in het apparaat te plaatsen voordat u deze opbergt. U wilt in de zomer geen maanden oud vuil in de stofzuiger terugvinden. 
  5. Sla uw zwembadstofzuiger zorgvuldig op, op een droge en het liefst een donkere plek binnenshuis. Vermijd vorst, sneeuw, regen, extreme temperaturen en zelfs direct zonlicht. 
 
Wist u dat u zelfs uw zwembadrobot ook ondersteboven kunt opbergen om ruimte te besparen? 

Bekijk ons aanbod in zwembadrobots
 
Wij wensen u veel succes met de voorbereiding op het winterseizoen.