Zwembad energiebesparing

Zwembad energiebesparing

De hoge energietarieven van de afgelopen maanden zijn u vast niet ontgaan. Ondanks dat u een vast of variabel energiecontract heeft, geven wij u graag nog een paar bespaartips. Goed voor uw portemonnee en het milieu.
 
Verdamping
Verdamping is bij uitstek de grootste bron van warmteverlies voor uw zwembad. Ga maar eens na hoe snel u afkoelt als u bezweet na het sporten buiten blijft staan. Die afkoeling komt door het verdampen van zweet op uw lichaam. Bij een zwembad onttrekt verdamping op dezelfde manier warmte aan het water, dit tot wel 70% van al het warmteverlies. Dit is uiteraard zonde van alle energie die u erin stopt!
De beste manier om warmte in uw zwembad vast te houden is dus het zwembad afdekken. In veel situaties gaat dit goed met een vaste afdekking, denk bijvoorbeeld aan een lamellendeck. Maar er zijn ook situaties waarin een vaste afdekking ongewenst is of simpel weg niet geplaatst kan worden. Denk bijvoorbeeld aan zwembaden met een exotische vorm, zwemvijvers of simpelweg omdat het esthetisch niet gewenst is. In deze gevallen is Heatsavr de vloeibare zwembadafdekking een uitkomst!
 
Zwembadverlichting
Ook het vervangen van uw zwembadverlichting kan van invloed zijn op de besparing van uw zwembad energiekosten. Heeft u nog ‘oude’ zwembadverlichting? Vervang deze dan voor LED-verlichting.
 
Een nieuwe variabele zwembadpomp
Een standaard zwembadpomp draait continu op een vaste snelheid die kW's slurpt als water. Gelukkig zijn er tegenwoordig zwembadpompen met flexibele standen, de variabele- of energiezuinige zwembadpompen. Wij adviseren u graag hierover in onze showroom, zodat uw nieuwe zwembadpomp aan uw situatie en eisen voldoet! 
 
Een nieuwe variabele warmtepomp
Uw zwembad verwarmen met een warmtepomp is sowieso al een goede keuze. Een efficiëntere manier om te verwarmen bestaat er namelijk niet. Voor warmtepompen geldt eigenlijk precies hetzelfde als voor zwembadpompen, deze hoeven niet altijd op vol vermogen te draaien. Hiervoor bieden wij nu ook de inverter warmtepompen aan, deze warmtepompen passen het vermogen automatisch aan naar de omstandigheden. Is het zwembad al op temperatuur door de werking van de warmtepomp of het aantal zonne-uren, dan past de warmtepomp zich hierop aan en slurpt dit apparaat geen kW’s. Met een inverter warmtepomp kunt u een energiebesparing tot wel 80% behalen! Wij adviseren u graag hierover in onze showroom, zodat uw nieuwe warmtepomp aan uw situatie en eisen voldoet.
 
Warmtepomp met Energielabel A
Welk energielabel heeft uw huidige warmtepomp? Wellicht valt hier nog verbetering in te behalen. Door de nieuwste technieken is Energielabel A een slimme keuze.
 
Solar zwembadverwarming 
Het idee van zonnepanelen is natuurlijk prachtig, u vangt gratis energie van de zon op. Grátis energie! Dat is nog eens besparen op de energierekening. Echter vereist dit wel de nodige voorbereiding voor uw zwembad. Solaroplossingen worden over het algemeen vaak op een dak geplaatst, water moet dus omhoog gepompt worden en legt dan vaak lange afstanden af. Voor deze weerstanden moet uw zwembadpomp wel krachtig genoeg en voorbereid zijn. Heeft u interesse in solarverwarming? Dan adviseren wij u graag hierover in onze showroom.

Bekijk ons aanbod in zwembadtoebehoren