7 gezondheidsvoordelen van infraroodtherapie

7 gezondheidsvoordelen van infraroodtherapie

Infraroodlicht is de natuurlijke warmte die de zon uitstraalt. Beeld uzelf in dat u de heerlijke zonnestralen op uw huid voelt op een zomerse dag. Zo voelt het om in een infraroodcabine te vertoeven. Deze aangename warmte verwarmt u van binnen uit. Maar wist u dat naast deze aangename warmte infraroodtherapie nog veel meer gezondheidsvoordelen kent? Lees hieronder over alle voordelen van onze Sunlighten infraroodcabines.

01. Ontgifting
Door te transpireren kan het lichaam op een natuurlijke manier genezen, gezond blijven en ontgiften. De ontgiftende werking van een infraroodcabine is 7 tot 10 keer sterker dan bij een klassieke sauna.

02. Pijnverzachting
Verzacht rug- of nekpijn en artritis met de therapeutische warmte van een infraroodcabine. Wetenschappers die Heat Responsive Pain – pijn die op warmte reageert – onderzoeken, hebben opmerkelijke therapeutische resultaten vastgesteld. Vooral bij lage rug- en bovenlichaam pijn werden positieve resultaten gemeten.

03. Gewichtsverlies
Uit onderzoek blijkt dat men tijdens een sessie van 30 minuten ruim 600 calorieën verbrandt. In een infraroodcabine probeert het lichaam zichzelf af te koelen en daardoor nemen het hartritme, het hartminuutvolume en de stofwisselingssnelheid aanzienlijk toe.

04. Lagere bloeddruk
Onze Solarcarbon® warmte-elementen werden gebruikt bij een medische studie door de universiteit van Missouri Kansas City in 2005, waaruit bleek dat de bloeddruk verlaagde bij personen die driemaal per week een sessie van 30 minuten deden. Herhaalde infraroodbehandeling verbetert de verminderde bloedvatfuncties bij patiënten die last hebben van een hoge bloeddruk. Dat wijst erop dat infraroodtherapie preventief kan werken voor arteriosclerose (slagaderverharding).

05. Verbeterde bloeddoorstroming
Spieren verwarmen met behulp van infrarood verhoogt de bloeddoorstroming alsof u aan sport doet. Ook de verhoogde lichaamstemperatuur vertaalt zich in een betere doorstroming. De verhoogde perifere circulatie zorgt voor voldoende bloedtransport om ontstekingen tegen te gaan, pijn te verzachten en het genezingsproces te versnellen.

06. Zuivering van de huid
Verbeter uw huid door regelmatig in een infraroodcabine te gaan. Open wonden genezen sneller en vormen minder littekenweefsel. Infraroodwarmtetherapie helpt tegen acne, eczeem, psoriasis, brand- en snijwonden. Rimpels worden bovendien verminderd en de huid ziet er stralend, steviger en soepeler uit. Regelmatige infraroodwarmtetherapie kan onder de huid vastzittende cellulitis verminderen, littekens verbeteren en brandwonden beter doen genezen.

07. Ontspanning
Infraroodcabines staan garant voor heerlijk ontspannen. Met de meest therapeutische infraroodwarmte helpen onze infraroodcabines volledig te ontspannen. Door op een verkwikkende manier te transpireren voelt u de spanning met elke sessie verdwijnen.